Graziëlla Hunsel Rivero is een singer/ songwriter en docente Spaans die al ruim 30 jaar meedraait in de muziekwereld. Op 5 jarige leeftijd begon het allemaal tijdens een talentenshow in de Bonte Kraai en daarna bleef haar interesse voor de muziek alleen maar groeien. In 1987 deed zij auditie voor de eerste jeugdopera van de Nederlandse schrijfster Annie M.G. Schmidt genaamd “De naam van de Maan” en in 1991 werd ze 4e in de finale van de Soundmixshow als Oleta Adams.

Dit resulteerde in een jaarcontract bij het artiestenbureau van Joop van den Ende.

Graziëlla’s talent bleef niet onopgemerkt en de jaren daarna maakte deel uit van de volgende acts:

  • The state – swingbeat band
  • Lipstick – Happy hardcore ( I’am a raver)
  • Gotcha – Funkband
  • True colors – Partyact
  • Food for funk – Soul, Funk en R&B band
  • Candy Dulfer – eenmalige backing
  • X-factor – girlgroup ( United)

Ook componeerde en produceerde zij een groot aantal nummers op de cd’s  “Believe me”, “Gotcha”, “United”, “Den pikin fu switi Sranangron en haar eerste solo album “Graziëlla”.

In het theater was zij te zien in het stuk “De Koningin van Paramaribo” en tourde zij twee seizoenen met haar eigen show “The Grand Ladies of Jazz” door Nederland.

In 2014 werd Graziëlla verrast door haar leerlingen die haar opgaven voor het programma “The Voice of Holland 5”. Graziëlla scoorde hoge ogen met haar Blind Audition nummer “One night only uit de musical “Dream girls”. Albert Verlinde besteedde aandacht aan haar auditie in RTL Boulevard en ook Linda de Mol schreef over haar auditie in de Linda online.

In het team van Marco Borsato is Graziëlla is tot Iive 1 gekomen en heeft in een korte periode 3 nieuwe singles op I-tunes uitgebracht door dit Voice avontuur.

 

Begin 2015 is zij begonnen met het schrijven en componeren van nieuw materiaal. Samen met producer Joos van Leeuwen heeft ze samen met  11 koppige live band haar nieuwe EP genaamd “Minute Made Woman” opgenomen in de Soundwise Studio’s.

Op 24 juli kwam de “Just Me” de eerste single uit en bereikte de nummer 1 positie in de Nederlandse I-tunes JazzchartsMarco Borsato, Powered by Angelique radio 6, Ferry Maat, Emile Jaensch, haar achterban en vele lokale nationale, internationale radiostations en DJAZZ TV ondersteunden haar eerste single en clip.

In mei 2016 gaf Big Band leider Konrad Koselleck haar deze titel tijdens het tributeconcert van jazz grootheid Boy Edgar in het Bijlmer Parktheater. Samen met Gerrie van Klei en de Konrad Koselleck Big Band, schitterde Graziëlla in deze prachtige show. Binnen de Jazzwereld wordt zij steeds meer opgemerkt. In augustus staat zij samen met de DelftBlue Big Band op het Delft Jazz festival en in september maakt ze deel uit van de line-up van Zoetermeer jazz.

Ook haar eerste eigen 1 womanshow “The Jazz in me” ging in première in de stadschouwburg van Almere en speelde ze nog een try-out in het Bijlmer Parktheater.  Inmiddels is haar  maandelijkse Jazz evenement ZOJazz Lounge een begrip geworden in Amsterdam zuidoost en omstreken. 2017 is het jaar dat de ZOJazz Lounge on tour verschillende podia buiten ZO zal gaan aandoen.

In het voorjaar van 2017 wil zij haar nieuwste album “Minute Made Woman” releasen.  Een EP releaseconcert is haar droom en wordt een echte uitdaging aangezien zij geen label noch management heeft.  Haar nieuwste single “Quiet” staat op dit moment bij het zoveelste radiostation op nummer 1.

Het geloven in eigen talent en eigen kracht heeft ze hoog in het vaandel. Haar levensmotto is dan ook Zet de stap in 3D! – “Dromen, Durven, Doen”!

 

More info